Rabu, 13 Juli 2022
Renungan Katolik Rabu, 13 Juli 2022 - Matius 11:25-27 - BcO Ayub 4:1-21 - Peringatan fakultatif St. Henrikus

Rabu, 13 Juli 2022
Peringatan fakultatif
St. Henrikus
Yes. 10:5-7,13-16;
Mzm. 94:5-6,7-8,9-10,14-15;
Matius 11:25-27
BcO Ayub 4:1-21
Daily Reading for Wednesday July 13, 2022
Reading 1, Isaiah 10:5-7, 13-16
Responsorial Psalm, Psalms 94:5-6, 7-8, 9-10, 14-15
Gospel, Matthew 11:25-27

------------------------
11:25 At that time Jesus answered and said, "I thank You, Father, Lord of heaven and earth, that You have hidden these things from [the] wise and prudent and have revealed them to babes.
11:26 "Even so, Father, for so it seemed good in Your sight.
11:27 "All things have been delivered to Me by My Father, and no one knows the Son except the Father. Nor does anyone know the Father except the Son, and [the one] to whom the Son wills to reveal [Him].

Matius 11:25-27
Ajakan Juruselamat
11:25 Pada waktu itu berkatalah Yesus: "Aku bersyukur kepada-Mu, Bapa, Tuhan langit dan bumi, karena semuanya itu Engkau sembunyikan bagi orang bijak dan orang pandai, tetapi Engkau nyatakan kepada orang kecil. 11:26 Ya Bapa, itulah yang berkenan kepada-Mu. 11:27 Semua telah diserahkan kepada-Ku oleh Bapa-Ku dan tidak seorangpun mengenal Anak selain Bapa, dan tidak seorangpun mengenal Bapa selain Anak dan orang yang kepadanya Anak itu berkenan menyatakannya.

BcO Ayub 4:1-21
------------------------
I. Hata ni si Elipas parjolo: Ndang tarbahen mago halak na daulat marroha 1-11. II. Ndang adong jolma na tigor roha anggo moradophon Debata 12-21

1(I.) Dung i ro ma hata ni si Elipas sian Teman mangalusi.

2Ra tung sogo roham, molo huunjuni hami mandok hata tu ho, alai tahe ise ma ibana tung taroromsa so dohononna hatana?

3Ida ma, mansai torop halak naung niajaranmu, jala tangan ni angka na so marnangon naung pinargogoanmu.

4Halak na tinggang hehe do muse binahen ni hatam, jala pat angka na telluktelluk dipatogar ho.

5Hape anggo nuaeng, dung songgop hinamago tu ho, gabe manderse ho, jala dung mangonai tu ho, gabe gamang roham.

6Nda biarmu mida Debata haposan ni roham na sai laon? Nda habonaron di dalanmu pangkirimon ni roham na sai laon?

7Ua marningot ma ho! Andigan dung adong mago jolma na lidang marroha? Jala didia dung hea pesan jolma na tigor marroha?

8Ianggo naung huida, matua halak na maninggalahon hajahaton dohot manaburhon hamagoan, ingkon gotilonna do i.

9Matua mago nasida dibahen pangombus ni Debata, jala siap nasida dibahen parngongos ni igungna.

10Parauangon ni singa dohot suara ni singa panoro dohot sait ni singa naposo dapot do diropangi.

11Singa na matua pe mago do ala hurangan soroanna, jala anak ni singa boruboru dapot diparsisiga.

12(II.) Ro do tu ahu marsibuni hata ulpuhan, jala pistik tu pinggolhu lingona.

13Jumpa mamingkirmingkiri alatan bornginna i, uju renge modom angka jolma i.

14Mangonai tu ahu hasonggoton, pola angka dotdot ahu, jala sude holiholingku angka hitir.

15Ai mamolus sada Tondi sian jolongku, gabe manindang imbulu ni dagingku.

16Jongjong do ibana di jolongku, alai ndang hutanda anggo rupana, asal rumangna dapot matangku, husiphusip dohot sada suara hubege na mandok.

17Tung adong ma jolma na gale tarbahen tigor anggo moradophon Debata? Manang tung adong ma baoa tarbahen bontor anggo moradophon Sitompa ibana?

18Ida ma, gari mida angka parhaladona ndang pos rohana, jala di angka surusuruanna dapotsa dope tuduonna haliluon.

19Lam di nasida ma angka na manginganhon bagas sian tano liat, angka na marojahan di orbuk, angka na pisar dapot dogilon songon ngitngit.

20Tupa olat ni manogotna i sahat ro di botari nunga marragean nasida i; ndang dope disura roha ni jolma nunga mago nasida saleleng ni lelengna.

21Nda tongon do tahe? Molo tos hosanasida di bagasan, mate ma nasida, so jolo sanga maruli habisuhon.

Renungan Katolik Kamis, 14 Juli 2022 - Matius 11:28-30 BcO Ayub 5:1-27 - Gospel, Matthew 11:28-30 - Peringatan fakultatif St. Kamillus dr Lellis

Renungan Katolik Selasa, 12 Juli 2022 - Matius 11:20-24 - BcO Ayub 3:1-26 - Hari Biasa